Никол от училището в Самораново отново с отличие от национално състезание по български език и литература

Шестокласничката тази година е получила бронзова награда в конкуренция с над 330 участници, достигнали до втория кръг на състезанието
Снимка: Фейсбук

 

Никол Ангелова от 6 клас на ОУ „Христо Ботев“ в село Самораново за втора поредна година се представи отлично на националното състезание по български език и литература, организирано от Сдружението на учителите филолози „Любословие“. Миналата година Никол бе първа при петокласниците, а тази година е с бронзова награда при шестокласниците.

 

Във втория кръг на състезанието ученичката от училището в Самораново е получила 49 от максимални 55 точки, като само още една от съперничките й има с две точки повече. Участниците са били над 330.  „За поредна година тя се справи блестящо и доказа, че в нашето училище учат талантливи деца!“, радват се в учебното заведение. Никол Ангелова е подготвена за състезанието от учителката й по български език и литература Елена Бачева.

 

Състезанието се организира от Сдружението на учителите филолози „Любословие” за осма поредна година. Целта  е да се проверят уменията на учениците за разбиране, осмисляне и използване на информация от текст, както и за създаване на писмен текст по конкретна задача. Проверката на функционалната грамотност на учениците е една от целите в работата на Сдружението.

 


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.