Ресилово в състезание за най-оригинален екологичен проект

Сапаревобанското кметство очаква 10 000 лв. от националната кампания „Чиста околна среда“.
Чаканото финансиране е предвидено за изграждане на детска площадка и благоустрояване на зелени площи.

 

Кметството на село Ресилово кандидатства пред ПУДООС с проект на стойност 10 000 лв., съобщиха от пресцентъра на Община Сапарева баня. Финансирането е необходимо за благоустрояване на зелени площи и за изграждане на детска площадка и кът в селото. В проекта е заложено изграждането на ограда на целия обект, монтиране на голямо комплексно детско съоръжение и обособяване на пясъчник. Предвидено е още затревяване, засаждане на различни дървета и цветя.

 

Кметството е озаглавило проекта си "Вълшебният свят на децата". Пространството, което има намерение да благоустрои, се намира в близост до центъра на селото, на главния път в посока Сапарева баня.

 

Кметството на село Ресилово кандидатства с проекта в рамките нанационалната  кампания „Чиста околна среда“, която се провежда за трета поредна година от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС). Част от кампанията е конкурс за финансиране на екологични проекти, в който могат да участват общини, кметства, училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие /Обединени детски комплекси.

 

Тази година Управителният съвет на ПУДООС прие да бъдат отпуснати средства в размер до 3 500 000 лв. общо за провеждане на конкурса за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема  „Обичам природата и аз участвам – 2018 г.”.

Средствата са разпределени по следния начин:

 

1. За проекти на общини и кметства до 10 000 лв. с ДДС на обща стойност – 2 300 000 лв.;

2. За проекти на училища, детски градини и ЦПРЛ/ОДК  до 5 000 лв. с ДДС на обща стойност – 1 200 000 лв.

 

Крайният срок за подаване на проектите  за училища, детски градини и Центрове за подкрепа на личностното развитие /Обединени детски комплекси е 16.02.2018г., а за общини и кметства – 02.03.2018 г.

 

Миналата година в конкурса спечели финансиране кметството на село Сапарево, припомнят от пресцентъра на курортната община.