Пак лудо наддаване на търга за наем на заведението до Часовника

Месечната наемна цена е достигнала 1115 лв. за 68 квадрата. Ако се стигне до подписване на договор с общината, заведението ще стопанисва фирма „Емили 2008“.
Снимка: Александър Попов

 

Фирма „Емили 2008“ е спечелила търга за отдаване под наем на заведението до Часовниковата кула в Градската градина.  Наддаването е приключило в 31 стъпки на цена 1 115, 20 лв. Първоначално обявената от Община Дупница цена за месечен наем бе 272 лв. без ДДС, като  определената стъпка бе 10 %, или 27.20 лв.

 

В лудото наддаване са се включили още две фирми -  „Контрол 8“ и „Куул Дизайн“. Общинският имот е с площ 68 кв.м.

 

Търгът се провежда за втори път, тъй като фирмата, която го спечели в началото на годината, се отказа да стопанисва заведението. Същото направи и другият участник, който загуби наддаването, но при положение че първият се отказва, можеше да подпише договор с Община Дупница. Наемната цена и тогава достигна над 1000 лв.

 

Информацията ни бе предоставена от пресцентъра на Община Дупница. Както вече съобщихме, търгът, въпреки че бе обявен като публичен и с явно наддаване, бе закрит за медии. От кметството се оправдаха, че това било желание на представителите на фирмите.

  


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.