Талантите от „АртПоп“ с поредна награда

В конкуренция с над 1200 участници вокалният състав се класира на трето място в категорията „Големи формации“ в националния конкурс „Път към славата“
Снимка: Фейсбук

 

Вокалният състав „Арт Поп” с ръководител Таня Камбурова спечели третото място и награда за най-оригинален аранжимент на престижния национален конкурс „Път към славата”. Отличието е в категория „Големи формации“. Децата от дупнишкия състав са впечатлили журито с акапелно изпълнение на песента  Shape of you. Високо оцененият аранжимент е на ръководителя на „АртПоп“  Таня Камбурова, която е и диригент на Мъжкия хор „Св. Иван Рилски“.

 

Успехът е значим заради голямата конкуренция в конкурса. Тази година в него са участвали над 1200 деца от цялата страна. Вокалната формация „АртПоп“  е и единствената, която е поканена да пее на галаконцерта. Събитието ще се проведе тази събота в Руския културен център в София.

 

 „Арт Поп” участват за четвърти път в конкурса „Път към славата“ и досега не са оставали без награда.

 

В състава на журито тази година са били проф. Теодора Павлович – главен диригент на камерен дамски хор „Васил Арнаудов”, проф. Адриана Благоева – диригент на Хора на софийските момчета,  Мая Райкова – продуцент в БНР.

 

Националният конкурс „Път към славата” се провежда за шеста поредна година. Организатор е  Арт център „Кърнолски”.