Блус и джаз фестът в Благоевград отново събира световни имена

Влатко Стефановски, Деян Гаврич, Гай Дейвис, Теодосий Спасов и Хилда Казасян са сред изпълнителите в трите фестивални вечери
Снимка: kmeta.bg

 

За пета поредна година Благоевград ще събере на една сцена блуса и джаза. Единственият фестивал в България, който съчетава двата жанра, се организира от Община Благоевград и Васко Кръпката. Тази година международният форум ще бъде три дни и ще се проведе от 28-ми до 30-ти март. В концертите ще участват световно известни български музиканти и гости от чужбина.

 

„Blagoevgrad Blues&Jazz“ ще бъде открит със съвместен проект на Камерна опера-Благоевград и сръбския флейтист Деян Гаврич. В  първата фестивална вечер почитателите на джаза ще чуят изпълнения и на маестро Алекс Зoграфов(САЩ), тенора Бойко Цветанов и оперния бас Стоян Бончев. 

 

Втората вечер ще бъде посветена на 30-годишнината от създаването на  “Подуене Блус Бенд”, чийто фронтмен е Васко Кръпката. Гост на концерта, с който групата ще стартира турнето си по повод своя юбилей,  ще бъде блусарят Гай Дейвис от САЩ.

 

Участници в третата  фестивална вечер ще бъдат Влатко Стефановски от Македония и Теодосий Спасов.  Фестивалът ще завърши с Биг Бенд-Благоевград , Хилда Казасян и Христо Йоцов.

 

Първият концерт е в салона на ДТ „Никола Вапцаров“, а следващите два - в зала „Орфей“, парк Македония. Билети и карти се продават на касата на театъра, както и на входа в деня на концертите. Билетът за една вечер струва 10 лв., а карта за трите вечери – 20 лв.