Протест и среща на властта решават днес съдбата на Родилно отделение

Двете събития са насрочени за 17.30 часа. Властта ще обсъжда проблема в Заседателната зала на общинска администрация, а отвън пред сградата ще бъдат протестиращите граждани.
Снимка: Камертон

 

Прокуристът на Общинската болница Мария Жайгарова ще бъде изслушана днес от представителите на местната власт във връзка с предприетите от нея действия за закриване на Родилния сектор в здравното заведение. Извънредната среща, насрочена за 17.30 часа в Заседателната зала на общинска администрация, е организирана от председателя на Общинския съвет Емил Гущеров. Очаква се на нея да присъстват кметът Методи Чимев и всички общински съветници.

 

По същото време пред сградата на Община Дупница ще се съберат протестиращите срещу закриването на Родилния сектор. Протестът, макар и организиран от анонимното виртуално движение, среща подкрепата на много граждани, както и на медиците от Общинската болница. Последните, също чрез Фейсбук, призовават гражданите на Дупница и съседните общини, да подкрепят здравното заведение с присъствието си на протеста довечера.

 

Докато кметът Методи Чимев все още не е заявил позиция по проблема, темата бе коментирана само от общинските съветници от БСП и председателя на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов. Социалистите са против и настояват за провеждане на извънредно заседание на местния парламент, на което да бъде обсъден проблема. Ивайло Константинов от своя страна настоява, че става въпрос не за предприети конкретни действия за закриване на отделението, а единсвено за заявено намерение от Мария Жайгарова, за което тя не е получила съгласието на властта.