Отново убити кучета в Бобов дол

Саморазправата с безпризорните в миньорската община продължава

 

В Бобов дол отново са открити умъртвени бездомни кучета. В полицията е подаден сигнал за три убити животни в близост до жилищен блок в града. Засега не е ясно дали са отровени или са умъртвени по друг начин.  Местопризшествието е обслужено от дежурна полицейска група и по случая е образувано досъдебно производство.

 

Припомняме, че проблемът с бездомните кучета в Бобов дол ескалира още през лятото на миналата година.  Популацията на безпризорните расте, а мерки срещу това не се предприемат. Затова местните жители започнаха саморазправа с кучетата чрез масовото им избиване с антифриз. По този начин в агония умряха неустановен брой животни, подлъгани с разхвърляни из целия град кюфтета и хляб, напоени с отровата.  

 

Дали вече са предприети мерки за решаване на проблема обеща да проучи и да ни информира говорителят на Община Бобов дол Валери Радлев, тъй като с кмета Елза Величкова не успяхме да се свържем. В момента Радлев не е запознат дали има работещ изолатор за бездомни кучета в града и какви действия се предприемат за намаляването на популацията на безпризорните.