Симеон Стоичков и Дея Милтанова са сред 8-те най-добри състезатели (до 12г.) по тенис на маса в България

След тридневната надпревара и с много драматични срещи младите възпитаници на дупнишкия "Марек 76" показаха, че неслучайно са на финала в националния турнир „Млад Олимпиец“

 

От 8 до 10 март в Момчилград се проведе финалът на националният турнир "Млад Олимпиец" до 12 години. Той се провежда в три етапа от началото на състезателната година, в който взеха участие над 100 деца от цялата страна. Това бе и последният (финален) кръг на този престижен турнир.

 

След голямата "пресявка" Симеон Стоичков (10 години) и Дея Милтанова (11години) се справиха блестящо, спечелвайки победи и срещу по - големите съперници. След тридневната надпревара и с много драматични срещи младите възпитаници на "Марек 76" показаха, че неслучайно са на финала. Предстои им и Републиканско първенство, което ще се проведе в гр. Каварна месец юни, където ще бъдат поставени в основната схема.

 

"Много съм щастлив от факта, че двете дупничанчета се бориха докрай, с голямо желание за победа и резултатите не закъсняха. Дея бе и единствената представителка на Дупница достигнала до финалите на турнира. И двамата състезатели изпълниха поставената им задача, а именно да влязат сред 8 - те най - добри на България. За тях това е и първа година в тази възрастова група и класирането им е повече от добро. Благодаря им за старанието и също за подкрепата на родители, спонсори и всички онези без които този клуб нямаше да съществува ", коментира техният треньор Иван Иванов.