Заподозреният за убийството в Кюстендил се е предал на полицията

19-годишният криминално проявен младеж от ромския квартал „Изток“ е доведен в поицията от майка си, но не се признава за виновен.
flashnews.bg

 

Задържан е 19-годишният мъж, заподозрян за убийството след масовия бой в центъра на Кюстендил. Той е с криминално минало и живее в ромската махала в града. Арестуван е късно снощи около 23:30 ч., когато сам се е предал. Доведен е в полицията от своята майка, но не се признава за виновен.

 

Вчера са задържани 12 души по случая, проверени са и десетки адреси, разпитани са над 20 души.

 

Както вече съобщихме, 35-годишен мъж почина, а други петима пострадаха при сбиване между две групи, едната от които от ромския квартал „Изток“ в Кюстендил. Двама от пострадалите са настанени в „Пирогов“ в София. Пациентът, който беше транспортиран от Кюстендил с черепно-мозъчна травма, продължава да е в изключително тежко състояние, съобщават от пресцентъра на болницата. Той е опериран и остава под активно наблюдение и интензивно лечение в реанимация, където се борят за живота му. Вторият пострадал също е опериран. Ръката му е с тежки увреждания. Предстоят му поредица от операции. Той е без непосредствена опасност за живота към момента. Други двама пострадали са настанени в болницата в Кюстендил, посочва NOVA.

 

Боят започнал пред заведение до Ларгото в центъра на града. При мелето са били нанасяни удари с твърд предмет и нож. Смята се, че убитият мъж е станал неволен свидетел на случилото се и разтървавал двете групи мъже.

 

Вчера в Кюстендил имаше и протест, на който хората поискаха повече сигурност. Много хора във Фейсбук публикуваха снимка на починалия Валери Дъбов с надпис: „Днес аз съм Кюстендил! Почивай в мир Валери Дъбов!”.

 

Тази сутрин отново има протест в града срещу насилието.  Хората настояват за ред и спокойствие, а фамилията на Гольовците да не тормози повече града. Семейството е известно повече от 20 години, че тормози и рекетира хората както в ромския квартал, така и хората в града. Този род нашумя и при друго убийство в кюстендилското село Шишковци през 2009 г., когато възрастен мъж беше убит по особено жесток начин в черешовите масиви.

 


Източник: mediapool.bg