Романтика в Заседателната зала

Стихове и музика, посветени на любовта и виното, наситиха нетрадиционното културно пространство
Снимки: Камертон

 

Актьори и музиканти заредиха с положителна енергия Заседателната зала на Община Дупница, в която традиционно се „твори“ политика, а страстите се разгорещяват от спорове по злободневните проблеми на дупничани. Снощи залата бе декорирана със свещи и балони в червения цвят на страстта, но поводът бе далеч по-приятен - Денят на виното и любовта.

 

В създадената романтична обстановка  актьори от Общинския драматичен театър „Невена Коканова“ рецитираха вечните любовни сонети на Шекспир. Любовният възторг, душевната болка, трепетните очаквания, ревността,  разочарованията в поемите на великия творец пресъздадоха Виктория Янева, Анастасия Левордашка, Филип Гуляшки и Владимир Богданов. Актрисата Василка Сумева, която бе и водещ на музикално-поетичната вечер, припомни и класически стихове на българските поети Кирил Христов и Евтим Евтимов.

 

На пианото беше Методи Мутавчийски от студио „Музикална работилничка“ с ръководител Яна Чинова. Той изпълни нежните  „Гимнопедия номер 1“ на Ерик Сати и „Прелюдия в ми минор“ на Шопен.

 

Талантите от  „Арт Поп“ с ръководител Таня Камбурова също взеха участие в програмата. Аплодисментите на публиката бяха за Мартин Михайков, Ивайла Кръстева, Виолина Стефанова и Ванеса Чалева, които  изпяха поредица от най-известните любовни песни.  

 

Поетичната вечер, наситена с музикални тонове, приключи тематично с чаша горчиво червено вино.