Дупничанката Ева Мейдел фаворитка на ГЕРБ-Дупница за Европарламента

Сред номинираните за кандидати за евродепутати е и Борислав Якимов от местната младежка партийна организация
Снимка: Камертон

 

Евродепутатът Ева Мейдел е получила най-много номинации за включване в листата с кандидати за евродепутати на ГЕРБ по  време на проведеното общинско събрание на партийната структура в Дупница.

 

Мейдел е фаворитка на местните гербери, тъй като е дупничанка. Родена е в София, но е израснала в Дупница, откъдето е майка й Ева Паунова. Освен това винаги е помагала на местната власт със средства в благотворителни начинания или с контакти за организирането на важни срещи. Това обясни председателят на Общинския съвет Емил Гущеров.

 

За листата на ГЕРБ партийните членове са номинирали и Борислав Якимов от местната младежка организация. Якимов работи като юрист, завършил е „Право“ и „География“. Останалите номинирани са Мария Габриел, Лиляна Павлова, Владимир Уручев, Андрей Новаков, Андрей Ковачев, Томислав Дончев, зам.-министърът на външните работи Георги Георгиев.

 

На общинското събрание на ГЕРБ-Дупница за номиниране на кандидатите за евродепутати са присъствали около 66 от над 500 партийни членове. „При обсъждането на въпроси във връзка с местни или парламентарни избори се събират повече членове, но европейските избори винаги са най-трудни за структурите по места както за организиране на членската маса, така и за предизборна агитация“, коментира Емил Гущеров.

 

Пред „Камертон“ той коментира и освобождаването му от областното ръководство на ГЕРБ. „Няма драма в това. Просто всеки областен председател си идва с екипа. Аз дойдох с екипа на Кирил Калфин, но той подаде оставка заради здравословни и други лични причини. Сега Виктор Янев идва със своя екип“, каза Гущеров. По думите му важното е, че Дупница има представител в областното ръководство и това е депутатката Радослава Чеканска.