Фишове и актове след поредната акция на жандармерията в региона

Спецоперацията била за противодействие на битовата престъпност, своевременно разкриване и задържане на извършители на престъпления, свързани с незаконната миграция, каналджийство, трафик на хора.
Снимка: Камертон (архив)

 

57 акта за административни нарушения и 9 фиша са съставени при проведената в края на миналата седмица двудневна акция на Областната дирекция на МВР в Кюстендил съвместно с Дирекция „Жандармерия“. Операцията е обхванала общините Дупница , Бобов дол , Сапарева баня  Бобошево , Кочериново, Рила и прилежащите населени места, които са  в близост до граничната зона. Целта е била  противодействие на битовата престъпност, своевременно разкриване и задържане на извършители на престъпления,  свързани с незаконната миграция, каналджийство, трафик на хора, уточняват от пресцентъра на областната полиция.

 

Не са констатирани престъпления, свързани с незаконната миграция, каналджийство и трафик на хора. Проверени са 443-ма души и 285 моторни превозни средства. Проверка е извършена и на 16 души от криминалния контингент в региона. Със заповед за 24 часа са задържани трима.

 

Припомняме, че това е втората показна акция на МВР в региона в рамките на десетина дни. При предишната бе задържан молдовец без право на пребиваване в страната и дупничанин, който се сбил със свой познат.