Дупничани даряват пари и защитни средства за общинската болница

Над 7500 лв. са събрани за седмица в дарителската сметка на общинската болница в Дупница, открита в помощ на борбата срещу коронавируса. До момента в кампанията са се включили около 20 дупничани, като 5000 лева от сумата в банковата сметка са дарени от един човек.

Затвориха и Градската библиотека в Дупница

Библиотеката към читалище „Зора“ в Дупница ще бъде затворена през следващите пет работни дни. Мярката е превантивна във връзка с разпространението на коронавируса. Най-голямата дупнишка библиотека няма да работи от 10-ти до 16-ти март. 

Задължиха ни да носим маски навсякъде извън дома

Всички вече сме длъжни да носим маска за лице, независимо дали се намираме на открити или закрити обществени места. Това нареди здравният министър Кирил Ананиев със своя заповед под номер РД-01-168 от днес, 30-ти март. Мотивирана е с „усложняващата се епидемиологична обстановка“

БСП – Дупница предлага съветници да се включат в състава на Кризисния щаб

БСП – Дупница разпространи до медиите позиция във връзка с извънредното положение. В нея социалистите заявяват готовност за съдействие в работата на Кризисния щаб и правят предложения за подобряване на неговата работа. 

74 души изгубиха работата си за седмица в Дупнишко

 

74 души са останали без работа през последната една седмица в Дупнишко вследствие на коронакризата, съобщи директорът на Бюрото по труда Наташа Илиева. Работодатели в сферата на услугите са започнали да освобождават работници на третия ден от извънредното положение, 16 март. 

Хижа „Скакавица“ събира любители на екстремните зимни приключения

Хижа „Скакавица“ ще събере любители на леденото катерене и ски туринга в последния уикенд на февруари и първи за месец март. Инициативата „Дни на зимна Рила“ се организира от СК „Монтис“, ТД „Рилски езера“ и Дупнишкия отряд на Планинската спасителна служба.  

Двама крадци установи полицията в Бобов дол

Бобовдолски полицаи са установили извърштелите на кражба от частен имот в града. На 19 март двама 18-годишни младежи са откраднали 140 лв. и вещи. Междувременно в полицията в Дупница е заявена кражба на продукти и пари от хранителен магазин на ул. „Отец Полихроний“ в града.