Кметът Чимев и „Шалом“ с реакция срещу разпространената жалейка за Хитлер

Кметът Методи Чимев е разпоредил проверка на всички записи от охранителните камери в Дупница с цел установяване на лицата, разлепили из центъра на града некролози в памет на Хитлер. В жалейката се съобщава за предстояща панихида в памет на фюрера, която щяла да се състои на Еврейските гробища в Дупница. 

Преизбраха Йорданка Германова за председател КТ „Подкрепа“ в Дупница

Йорданка Германова бе преизбрана за председател на КТ „Подкрепа“ в Дупница. Това стана на проведената днес редовна отчетно-изборна конференция на синдиката. 

Съветниците - морални стожери на вживели се като феодали читалищни дейци

С обвинения и обиди бяха заляти днес читалищните дейци от общински съветници по време на днешната сесия на местния парламент. Преди това управляващите се отнесоха гальовно към управителите на масово закъсалите общински търговски дружества. 

С 13 000 лв. е паднала печалбата на ГУМ-Дупница

131 000 лв. печалба отчита общинското дружество ГУМ – Дупница за 2018 година. Намалението е с 13 000 лв. в сравнение с 2017 година, когато постигнатият резултат е бил 144 000 лв. Данните са от представения в Общинския съвет отчет. 

Полицията установила търговци, нарушили авторските права на световни марки

В два магазина в Дупница полицията открила 37 артикула, носещи без разрешение авторските отличителни знаци на световни марки. Срещу търговците са образувани досъдебни производства.