Св. Атанасий Велики – баща на православието, владетел на снеговете и ледовете

Днес почитаме паметта на св. Атанасий Велики. Той е първият наречен "Велики" измежду светите отци на Църквата. Роден през 295 г. в Александрия, той е определян като "баща на православното богословие", защото аргументира богословски и окончателно православната триадология. 

„Аперцепции“ заменя „Приятели“ в календара на Околийската къща

За първи път от 17 години на 1-ви февруари в изложбена зала „Околийска къща“ в Дупница няма да бъде подредена традиционната регионална изложба „Приятели“. Тя ще бъде заменена от друга изложба,  назована от уредника Катя Йоцова с философското наименование „Аперцепции“.

Дупничанка става заместник на главния прокурор

 

Дупничанката Красимира Филипова е предложена за заместник на главния прокурор. Те ще стане дясната ръка на Иван Гешев, ако предложението му бъде одобрено от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет в сряда, съобщиха столичните медии.

 

Кметът Чимев изслуша публично предложенията на съветниците за Бюджет 2020

Общински съветници, служители в администрацията, кметове на села, представители на читалищата и малцина незаети в общински структури граждани взеха участие в публичното обсъждане на Бюджет 2020 на община Дупница.   

КЗК забранила вила в Паничище да се представя за спа хотел

Административният съд в Кюстендил потвърди заповед на председателя на Комисията за защита на потребителите, с която е забранено „Рила турс 2010“ ЕООД при упражняване на своята дейност да използва нелоялна заблуждаваща търговска практика. 

Подсъдимият за убийството на Любен Любенов хвърли вината върху ромския лидер Калин Георгиев

Йордан Методиев, подсъдим за убийството на Любен Любенов, извършено в масов побой в Горна махала през 2015г., не се признава за виновен. Това стана ясно по време на днешното съдебно заседание по делото.