Дупница сведе глава пред подвига на Левски

Възпоменателна церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски се проведе пред паметника на националния ни герой в Дупница. Представители на местната власт, политически партии, патриотични организации, общественици, ученици и други граждани сведоха глава пред подвига на Апостола.

Парк-музей "Шипка" показва в Дупница историята на Паметника на свободата

Националният парк-музей „Шипка - Бузлуджа“ гостува в Дупница с изложбата си, посветена на 80-годишнината от освещаването и откриването на Паметника на свободата. Експозицията бе създадена преди 6 години, когато бе отбелязан юбилеят и оттогава ежегодно се представя в различни градове в страната по повод 3 март. 

На 1 април Дом „Олга Стоянова“ окончателно преустановява дейността си

Две години след като бе преустановен приемът на деца в Дом „Олга Стоянова“ в Дупница, институцията ще бъде окончателно закрита. Дейността й ще бъде спряна от 1-ви април тази година, става ясно от докладна записка на кмета Методи Чимев до Общинския съвет. 

Чимев без управленска програма, но с 1000 лв. ръст на заплатата

Кметът Методи Чимев все още не е представил пред Общинския съвет програма за управление на община Дупница за срока на третия си мандат. Съгласно чл. 44, ал. 5 от Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) това градоначалникът трябваше да направи в тримесечен срок от полагането на клетва на 11.11.2019г. 

6 % е нивото на безработицата в Дупнишко

6,1% е нивото на безработицата към края на месец януари на територията на шестте общини, обслужвани от Бюрото по труда в Дупница, съобщи директорът на ведомството Наташа Илиева. Регистрираните безработни са с около 100 повече в сравнение с предходния месец.

ПСС: Внимание! Висока лавинна опасност в Рила планина

В резултат на падналите и продължаващи валежи от сняг лавинната обстановка в планините се усложнява, предупреждават от Планинската спасителна служба. Най-сериозна е тя в Централна Стара планина и Рила, където степента на лавинната опасност е висока. 

Шефът на ТЕЦ „Бобов дол“ на свобода срещу гаранция от 30 000 лв.

Изпълнителният директор на ТЕЦ „Бобов дол“ Емил Христов е привлечен като обвиняем за нерегламентирано изгаряне на отпадъци, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура. След като вчера Христов е бил арестуван, днес вече е на свобода с мярка за неотклонение „парична гаранция“.