Празнуваме Зачатието на св. Анна – покровителка на майчинството

На 9 декември почитаме зачатието на Света Анна - майка на Богородица. Света Анна се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.

Комисия провери машините на снегопочистващата фирма „Меридиан“

Комисия от представители на Община Дупница, КАТ-Пътно поддържане и пожарната направиха проверка на машините за зимно почистване на фирма „Меридиан“, която за поредна година е ангажирана с тази дейност през зимния сезон. 

Общинският съветник Георги Градевски напусна АБВ

 

Общинският съветник Георги Василев Градевски напусна АБВ. Решението си той оповести на страницата си във Фейсбук, като го мотивира с преоценка на взаимоотношенията си с партийното ръководство.

Конкурсът за наем на плажа в парк „Рила“ е опорочен, реши съдът

Кюстендилският административен съд отмени като незаконосъобразна заповедта на кмета Методи Чимев, с която е обявено класирането в проведения конкурс за отдаване по наем на плажа в парк „Рила“ и на първо място е класирано дружеството „Ивиком 2002”. 

КЗК забранила вила в Паничище да се представя за спа хотел

Административният съд в Кюстендил потвърди заповед на председателя на Комисията за защита на потребителите, с която е забранено „Рила турс 2010“ ЕООД при упражняване на своята дейност да използва нелоялна заблуждаваща търговска практика.