Храм „Св. Георги“ препълнен от миряни в почит на Успение Богородично

Препълнен от миряни е през целия ден днес Централният катедрален храм „Св. Георги Победоносец“ в Дупница. Един от най-големите християнски празници Успение Богородично доведе в храма десетки миряни, търсещи покровителството на Божията майка. 

Благотворителната изложба с портрети на Невена Коканова дойде и в Дупница

Благотворителната изложба с портрети на Невена Коканова, която в края на юли бе открита в София, снощи бе подредена и в Дупница. Дупничани и гости на града ще имат възможност и днес да си купят картина с лика на голямата българска актриса и така да подпомогнат каузата за изграждане на неин паметник в родния й град Дупница.

РИОСВ – Перник не бездействала срещу „Феникс – Дупница“

РИОСВ – Перник през годините многократно е извършвала проверки и е налагала санкции на „Феникс-Дупница“ ООД в Дупница за съхранение на неопасни отпадъци на неразрешени за целта терени, един от които е под виадукта на автомагистрала „Струма“. 

60 градуса и с дебит 45 л/сек е минералната вода, открита в с. Бистрица

Около 60 градуса е минералната вода, която е открита в село Бистрица. Това каза проф. Костадин Щерев, който е ръководил проучванията в района на община Дупница през последните около две години. Проф. Щерев, д-р инж. Васил Петров и д-р инж. Илиян Джобов бяха в Дупница, за да покажат доклада от работата си.

Четири търговски обединения в конкуренция за европроекта за ново сметище в Джерман

Четири търговски обединения участват в процедурата за възлагане на обществената поръчка за изпълнение на европейския проект за изграждане на компостираща инсталация и инсталация за предварително третиране на отпадъците за общините Дупница, Сапарева баня и Бобов дол.

ТД „Рилски езера“ търси спешно камериер за х. „Скакавица“

Туристическо дружество „Рилски езера“ търси спешно да назначи камериер за работа в хижа „Скакавица“, съобщи председателят на дружеството Димитър Атанасов. Свободната позиция се заявява за трети път в Бюрото по труда в Дупница, но засега към нея няма никакъв интерес. 

Запалено стърнище е причинило пожарите в м. Кършия

Пожарите в горски фонд в местността Кършия  в Дупница, възникнали на 13 и 14 август, са причинени поради запалено стърнище, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Кюстендил. По случая е образувано досъдебно производство в дупнишката полиция.