Отчовден е! Честит празник на дупничани, на лекарите и на миньорите!

В Деня на свети Иван Рилски Чудотворец честваме празника на Дупница. Светецът е покровител на целия български народ, а дупничани го избират за свой патрон през 1995 година. Специална почит на светеца отдават лекарите и миньорите. 

Откриха бюст-паметник на Невена Коканова в Дупница

Бюст-паметник на Невена Коканова бе открит днес във фоайето на дупнишкия театър, който носи името на родената в Дупница актриса. Събитието събра местната културна общественост, а специален гост бе актрисата Мария Статулова, която бе сред най-близките приятелки на примата на българското кино. 

Избират изпълнител за рекултивацията на горящото сметище в Дупница

Община Дупница започна процедурата за избор на изпълнител на рекултивацията на закритото сметище над  ж.к. „Бистрица“. Обявена е вече пазарната консултация, на базата на която ще се определи пазарната стойност на обществената поръчка. 

Доц. д-р Р. Радославов: Истинският политик живее за политиката в покрепа на народа, а не от нея

Истинското управление  е управление от народа , за народа, а не против него! Истинският политик живее за политиката в подкрепа на народа, а не от нея". Това казва доц. д-р Радослав  Радославов, който е кандидат за общински съветник от местна коалиция „Движение заедно за промяна”. 

Всякакви специалисти се търсят за общинската болница в Дупница

Общинската болница в Дупница има нужда от всякакви специалисти, съобщи на пресконференция днес прокуристът на здравното заведение Мария Жайгарова. Тя избегна въпроса означава ли това недостиг на кадри, посочи като недостатък застаряването на персонала и увери, че проблеми с изпълнението на графиците засега няма. 

Отново отложиха делото за конфискация на имущество срещу Галеви

Кюстендилският окръжен съд за пореден път отложи делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, заведено срещу тях от КПКОНПИ. Причина за отлагането станаха местните избори, в които участват адвокати на подсъдимите.