Кметът Огненски възкреси ленинския съботник в Бистрица

Група деца на възраст от 9 до 15 години извършват доброволно общественополезен труд и благотворителни дейности в село Бистрица. Бригадата е сформирана по идея на кмета Кирил Огненски и се е нарекла „Корпус за бързо реагиране“. Целта е възпитателна - по този начин децата се учат на труд и отговорност към обществото. 

ОДТ „Невена Коканова“ открива летния театрален сезон с „Ах, тази червена шапчица“

Общинският драматичен театър „Невена Коканова“ ще открие летния театрален сезон с новата си детска пиеса „Ах, тази червена шапчица“ по Шарл Перо. Поводът е Деня на детето и най-малките зрители ще имат възможността да я гледат безплатно. 

11 000 лв. глоби плаща кметът Чимев за нарушения на Закона за управление на отпадъците

Две санкции в общ размер 11 000 лв. наложи РИОСВ – Перник на кмета Методи Чимев заради нарушения на Закона за управление на отпадъците. Глоба от 6000 лв. трябва да плати дупнишкия градоначалник за това, че не е предприел мерки за предотвратяване изхвърлянето на отпадъци в закритото общинско депо. 

Община Дупница дава безлихвен заем на общинската болница

Според предложението на кмета Чимев до местния парламент здравното заведение ще може да ползва целия наличен общински бюджетен резерв със срок на възстановяване 2 години от отмяната на извънредното положение. Предложението е част от мерките на Община Дупница за подпомагане на местния бизнес, пострадал от противоепидемичните разпоредби. 

Изграждат инсталация за производство на гориво от отпадъци в Дупница

Инвестиционно намерение за изграждане на инсталация за производство на стандартизирано модифицирано гориво от отпадъци (RDF) е заявено в Община Дупница и РИОСВ – Перник. Планирано е предприятието да бъде разположено в местността Елез дере в Дупница върху терен с площ 6239 кв. м. 

Хижа „Скакавица“ събира любители на екстремните зимни приключения

Хижа „Скакавица“ ще събере любители на леденото катерене и ски туринга в последния уикенд на февруари и първи за месец март. Инициативата „Дни на зимна Рила“ се организира от СК „Монтис“, ТД „Рилски езера“ и Дупнишкия отряд на Планинската спасителна служба.  

18-годишен водач заловен с 2,91 промила алкохол

Петима пияни водачи е заловила полицията през изминалите почивни дни. По случаите са образувани бързи полицейски производства, съобщиха от ОД на МВР в Кюстендил. В Дупница 18-годишен младеж е управлявал "Форд" с 2,91 промила, а в Червен брег е установен пиян и неправоспособен водач на нерегистриран мотоциклет.