Еньовден – празник на слънцето, водата и билките

Днес е Еньовден – български народен празник. На същата дата Православната църква чества рождението на св. Йоан Кръстител и често обредите и традициите на двата празника се преплитат. 

Смесен хор „Рилски звуци“ обра овациите на Международен фестивал в Албания

Смесен хор „Рилски звуци“ към НЧ „Зора 1858“ участва на Международния фестивал за музикално и танцово изкуство в град Дурас, Албания. Форумът се проведе от 19-ти до 23-ти юни на открита сцена на централния площад във втория по големина град в балканската страна. 

Община Дупница тегли 3,5 млн. лв. кредит от фонд ФЛАГ

3 500 000 лв. кредит ще изтегли Община Дупница от фонд ФЛАГ, за да приключи проекта „Интегриран градски транспорт“. Това съобщиха на пресконференция днес зам.-кметът по икономическите дейности Олга Китанова и ръководителят на проекта Мая Спасова.

Вечният опозиционер Радослав Радославов представи новата си книга

Доц. д-р Радослав Радославов представи в Дупница новата си книга „Повеля на съдбата. Лични документи в местното самоуправление“. Монографията е ретроспекция на политическата дейност на автора през трите му мандата като общински съветник от 1991 г. до 2003 г.

В Дупнишко започват да внасят работна ръка от Молдова

Работодателите в Дупнишко започват да внасят работна ръка от Молдова, съобщи пред „Камертон“ директорът на Бюрото по труда Наташа Илиева. Засега една шивашка фирма е подала заявка за наемането на работници от бившата съветска република, но според Илиева тази тенденция ще се засилва заради кризата на пазара на труда. 

Заболяване на Близнаков отложи за пореден път делото "Дупнишка популярна каса"

Кюстендилският окръжен съд отново отложи делото срещу Ивона и Георги Близнакови, обвинени в незаконна банкова дейност, пране на пари и данъчно престъпление. Причина за третото поред отлагане стана заболяване на Георги Близнаков.