Издирван молдовец и дупнишки побойник са арестувани при вчерашната спецакция

Със съдействието на жандармерията са съставени и 29 акта за административни нарушения по Закона за движение по пътищата и Закона за личните документи
Снимка: Камертон

 

19-годишен дупничанин е задържан за сбиване с негов познат поради неуредени лични сметки, а на пострадалия е оказана медицинска помощ, съобщават от ОД на МВР – Кюстендил. Арестът е част от отчетените резултати от вчерашната зрелищна спецакция на дупнишката полиция, проведена със съдействието на жандармеристи.  Задържаното момче ще остане 24 часа в полицейския арест, по случая е образувано досъдебно производство за нанесяне на лека телесна повреда.

 

По време на операцията е арестуван и 27-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване от главна дирекция „Национална полиция“ във връзка с наложена принудителна административна мярка „отнемане правото на пребиваване в Република България на чужденец“. 27-годишният мъж е гражданин на Република Молдова.

 

Като резултат от вчерашната акция ОД на МВР отчита още съставени 15 акта за установени административни нарушения по Закона за движение по пътищата и  14 по Закона за българските лични документи. Дерегистрирани са и три леки автомобила.

 

От областната полиция уточняват, че  специализираната полицейска операция е била  за противодействие на незаконната миграция,  на конвенционалната престъпност в малките и отдалечени населени места, противодействие на престъпленията, свързани с данъчната и митническа система на РБ, проверки по Закона за безопасност на движението, по Закона за българските лични документи. Операцията се е осъществила  на територията на общините Дупница, Сапарева баня и Бобошево.