ВиК и ЧЕЗ в спор суша или наводнения е имало в Дупнишко последните три месеца

Според ЧЕЗ е имало наводнения и бури, което е една от причините за честото спиране на тока през последните три месеца. През същия период обаче според ВиК е имало суша, с което се обяснява постоянното безводие.
Или пък е валял дъжд в дупнишката "пустиня"?

 

ВиК и ЧЕЗ трябва да се разберат през последните три-четири месеци в община Дупница засушаване ли е имало или наводнения и бури. Преди около седмица управителят на дупнишкото водно дружество Илия Илев пред журналисти оправда постоянното безводие със „страшна суша“, която продължавала през последните четири месеца.

 

 Според „ЧЕЗ – Разпределение“ обаче през същия период  е имало наводнения и бури. Последните метеорологични явления се сочат от дружеството като една от причините за честото спиране на тока на абонатите в дупнишките села Червен брег, Яхиново и Крайници, както и в Сапарево и Гюргево на територията на община Сапарева баня.

 

В писмо до кметовете на село Яхиново и община Сапарева баня Софка Скоклева и Калин Гелев от ЧЕЗ признават, че през последните три месеца действително се е увеличил броя на прекъсванията на тока в района на посочените по-горе населени места. Експертите в компанията са направили анализ и са установили като причини за това своята планова дейност и други събития, свързани с бури, мълнии, градушки и наводнения. Сред посочените причини са още повреди по кабелни линии, неустановени причини и аварии по съоръжения, които са чужда собственост.

 

В писмото  от ЧЕЗ обясняват още какви инвестиции са направили в района през 2018 година и какво ще бъде направено през 2019 година. Писмото е споделено от кмета Софка Скоклева във Фейсбук във връзка с недоволство на жителите на село Яхиново от честото прекъсване на тока и организираната гражданска петиция срещу това. Скоклева информира съгражданите си, че продължава с действията си за решаване на проблема чрез редица с срещи с представители на отговорните институции. Писмото на "ЧЕЗ - Разпределение" можете да видите в галерията по-горе.