Кметството в треска за Коледа

Общинската управа амбицирана да предизвика „уау“ ефект сред дупничани с коледната украса тази година. Гражданите обаче се вълнуват предимно от протестите и нерешените инфраструктурни проблеми в града, видно е от дискусиите в социалните мрежи.
Снимки: Камертон

 

Докато дупничани се вълнуват от протестите срещу правителството, местната управа е в предколедна треска. Многоброен екип от работници е ангажиран от началото на тази седмица с полагането на украсата за предстоящите след месец и половина празници.

 

 

 

От рилската гора е отсечена 18-метрова елха, която от днес вече се издига на централния площад „Свобода“. Декоративни елементи се поставят по живите дървета и по градските и парковите мебели в центъра на града. Преди няколко дни бе монтирана и коледната светеща инсталация в средата на фонтаните, която украсяваше площада и миналата година.

 

 

Коледната украса тази година обаче нямало да е като миналогодишната, а много по-пищна. Идеята била да предизвика „уау“ ефект сред дупничани, споделиха с репортер на „Камертон“ работници от екипа, който е ангажиран с предколедната подготовка.

 

 

Част от украсата пък няма нужда да бъде монтирана, тъй като от години не се демонтира. Такива елементи има по някои улични лампи, както и на фасадата на сградата на Община Дупница.    

 

 

 

Предвижда се коледните светлини да бъдат официално запалени на 3 декември, научи още „Камертон“ от работниците. Освен традиционната празнична програма от кметството за същата вечер подготвят и пищна заря, с която ще дадат старт на коледните и новогодишни празници.

 

Дупничани обаче нямат предколедно настроение. Както в цялата страна, и тук хората се вълнуват повече от протестите срещу правителството. Украсата на площада не ги радва и заради инфраструктурните проблеми в останалата част на града, става ясно от дискусиите в социалните мрежи.