Дупничани с принос към градското обзавеждане

Канапета, седалки от автомобили, спални матраци и дюшеци, шкафчета и други вещи са част от декора на местата за обществено ползване в центъра на града и из кварталите.
Снимки: Камертон

 

Дупничани усърдно допринасят за градското обзавеждане. В зелени и тротоарни площи из централните улици и кварталите те услужливо са оставили мека мебел и покъщина, с които иначе би могло да се обзаведе най-малко един просторен апартамент. Канапета, седалки от автомобили, спални матраци и дюшеци, шкафчета и други вещи са част от декора на местата за обществено ползване.

 

 

Спални матраци могат да се използват  по предназначение, както и като заместители на пейки, но с екстри - осигурена мекота и комфорт. В други райони дюшеците са оставени навити и само чакат да бъдат отново разтлани за ползотворен отдих. На ул. „Христо Ботев“ от месеци стои мека мебелировка в опасния изкоп на мястото на разрушения хлебозавод. Предполагаме, че е поставен там с идеята да омекотява удар при падане от високо.

 

 

През летните горещини пък дупничани имат въможнността да отпочинат на много удобно място при Спортната зала. 

 

 

Нощно шкафче е захвърлено на ул. „1 май“ в близост до контейнери за разделно събиране на отпадъци. Тъй като те са предназначени за хартия, стъкло и пластмаса, собствениците са били затруднени в избора си и са преценили да го оставят на тревата.  

 

 

В ж.к. „Дупница“ пък един стар дюшек служи и за закачалка на дрехи, а на централната улица „Княз Борис I” изборът на мебели е най-голям.

 

 

 

Последните ще бъдат извозени от сметосъбиращата фирма в четвъртък. Това е денят от седмицата за извозване на едрогабаритен отпадък, но само този, който е стоварен до контейнерите за отпадъци. Останалата „декорация“ ще продължи „да краси и осигурява комфорт“  в градската среда.