Дупничанка с условна присъда за длъжностно присвояване на 10 207 лв.

Районен съд - Дупница призна за виновна Десислава А. по обвинение, че е присвоила пари от фирмата, в която работила като продавач-консултант
Снимка: КАМЕРТОН

 

Районен съд – Дупница постанови една година лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок за Десислава А., обвинена в длъжностно присвояване. Обвиняемата е била продавач-консултант в дупнишкия офис на търговски отдел на софийска фирма.

 

Състав на Районен съд – Дупница, председателстван от съдия Страхил Гошев,  призна Десислава А. за виновна в това, че е присвоила чужди пари в общ размер на 10 207 лв. Паричните средства осъдената на първа инстанция е събирала за направени поръчки от клиенти, като не е издавала фискални бонове от касовия апарат при плащане на посочените суми, не е внесла получените суми в касата на дружеството и не ги е отразила в дневния отчет на касовата книга. Обвиняемата е на 39 години, неосъждана до момента.

 

Присъдата на РС – Дупница може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд - Кюстендил  в 15-дневен срок, информират от съдебния пресцентър.