Въвежда се пропускателен режим на входа на поликлиниката в Дупница

Детските консултации и имунизации ще се провеждат в определени дни и часове
Снимка: Община Дупница

 

В сградата на поликлиниката ще се провеждат детски консултации и основни задължителни имунизации в дните вторник и четвъртък от 8.00 до 12,30 часа. Ще бъде създаден пропускателен режим, като в посочени дни и часове ще се допускат при детските лекари само пациенти със записан час. В същите дни и часове общопрактикуващите лекари няма да обслужват други пациенти и няма да се допускат външни хора. Същите ще бъдат консултирани по телефона.  Само при записан дата и час при лекар ще се извършват и женските консултации.

 

Тази информация бе оповестена от пресцентъра на Община Дупница. От прессъобщението става ясно, че е проведена закрита работна среща при кмета Методи Чимев, чиято цел е била именно организирането на пропускателния режим във връзка с детските консултации и задължителни имунизации в поликлиниката. На срещата са присъствали д-р Райна Сапаревска от РЗИ - Кюстендил, д-р Крум Бонев - медицински директор в общинската болница, началникът на полицията Борислав Динев, д-р Силвия Стефанова - зам.-председател на Районна колегия на БЛС-Кюстендил и д-р Бойко Полянов - началник на Спешния център – Дупница. Една от причините за срещата била забелязаната повишена посещаемост на поликлиниката (бившия ДКЦ-1) тази сутрин, предимно от родители с деца.

 

Между другото кметът Методи Чимев, цитиран от общинския пресцентър, опровергава информацията, разпространена от Националния оперативен щаб, че в общинската болница е настанено 3-годишно дете с Ковид-19, за което вече ви информирахме. На работната среща медицинският директор на здравното заведение д-р Крум Бонев е докладвал, че „лечението засега в МБАЛ на установените с коронавирус е адекватно и дава положителни резултати“. В момента в болницата са настанени трима пациенти с положителни проби за новия коронавирус.

 

Шефът на полицията Борислав Динев от своя страна е информирал на срещата, че над 80 акта са съставени до момента на територията на община Дупница. Те са за неносене на маски, за струпване на групи и за силна музика през почивните дни около Великден, предимно в „Гиздова махала“. За спазването на противоепидемичните мерки следят седем екипа на местното полициейско управление, като едновременно с това служителите не са изоставили и оперативната си работа, уверил е още Борислав Динев.