Чимев разпореди дезинфекция на банкоматите на всеки час

През почивнтите дни дежурна група от общински служители ще следи по квартали и градинки за спазването на противоепидемичните мерки

 

Кметът Методи Чимев нареди със своя заповед ПОС и АТМ устройствата в община Дупница да бъдат дезинфекцирани на всеки един час, съобщиха от пресцентъра на кметството. Лицата, на които е възложено управлението на банкоматите, трябва да създадат организация и ред с цел да се избегне събиране на повече от двама души на открити и закрити обществени места и спазване на минималната дистанция от 2 метра. Настоящата заповед ще бъде сведена в следващия час на клоновете на банките в града. Мерките са в сила до изричната им отмяна.

 

Община Дупница продължава с дезинфекцията на града, като вчера и днес са третирани ромските квартали. Следващата седмица ще започне дезинфекция на обществените места в селата.

 

През почивните дни дежурни групи от общинска администрация ще осъществяват контрол по спазване заповедите, свързани с ограничаване разпространението на коронавирус. Под наблюдение ще бъдат магазините, кварталите, парк "Рила", Градската градина, детските кътове и спортните съоръжения.