„Патронажна грижа“ разяснява правилата за доставки по домовете на карантинираните

 

На територията на община Дупница започна от днес да функционира услугата за доставка до домовете на храни и лекарства за възрастни хора без роднини и поставени под карантина. Със задачата се заеха служителите от "Патронажна грижа" към Община Дупница, които ще я извършват до нормализиране на ситуацията в страната.

 

11 са заявките за първия един час по телефон и електронна поща, но служителите срещат трудности с обработката, специално на подадените по електронен път. "Получаваме вече заявки с описани продукти, но без мейлът да е придружен с каквато и да било информация за обратна връзка. Имаме три такива вече. Нужни са трите имена, точен адрес и телефон за връзка. Също така, напомням че Община Дупница извършва услугата със закупуване и доставка до адрес, а не закупува безвъзмездно хранителните продукти и лекарства. Всяка поръчка се удостоверява и с касова бележка за разхода на дадения продукт и количество, който се заплаща от хората. Напомням отново, че ще бъдат обслужвани само и единствено хора, които нямат на територията на града или селата свой близък роднина, който може да извършва това, като за целта всяка заявка се проверява от нас за такива близки. Нека бъдем толерантни все пак", каза Нина Александрова, ръководител на проекта.

 

Услугата извършват два мобилни екипа. Община Дупница припомня, че заявки се приемат всеки работен ден от 9.00 до 12.00 часа, а доставките започват след 13.00 часа същия ден.

 

Заявки се приеман на тел. 0876 32 10 66 и по електронна поща: patronajna_grija2019@abv.bg.