Полицията установи трима дупничани, нарушили карантинните предписания

Започват проверки на аптеките и дрогериите в областта
Снимка: КАМЕРТОН

 

Служители на ОД на МВР – Кюстендил оказват съдействие на РЗИ за проверки на карантинираните лица и спазването на предписания им режим, съобщиха от полицейския пресцентър. Вчера са проверени 131 души в Кюстендилска област. Установени са трима дупнинчанини, нарушили карантинните предписания. По случая е образувана   преписка и е докладвана на Районната прокуратура.

 

Съвместни екипи от служители на РЗИ, общинските власти, НАП, Комисия за защита на потребителите, Областната дирекция по безопасност на храните и служители на полицията от днес започват проверки на аптеки и дрогерии за спазване на законовите правила за работа – разрешителен режим, регистрационни изисквания, формиране на цени, отчетност.

 

Продължават проверките за стриктно спазване на заповедта на министъра на здравеопазването за затваряне на заведения за хранене и други търговски обекти. Досега е уснановено едно нарушение - образувана е преписка за работещ ресторант в Сапарева баня.

 

Засилено полицейско присъствие ще има в населените места, ще се следи за спазването на разпоредбата в заповедта на здравния министър да не се допуска посещението и събирането на повече от двама възрастни хора на открити и закрити обществени места, ще бъдат предупреждавани за спазване на противоепидемичните мерки, информират от пресцентъра на ОД на МВР – Кюстендил.