Чимев и колективът на общинската болница се обявиха в защита на Мария Жайгарова

Градоначалникът застава твърдо зад прокуристката, а служители в здравното заведение подписали декларация, с която заявяват, че вярват в почтеността й
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Кметът Методи Чимев се обяви в защита на прокуристката на общинската болница Мария Иванова Жайгарова. По повод излъчения репортаж по Нова тв, уличаващ я в злоупотреба с евросредства, градоначалникът заяви чрез пресцентъра на Община Дупница: „Заставам твърдо зад работата на Мария Иванова за направеното и продължаващо да прави за общинската болница в Дупница. Нямам какво повече да коментирам“.

 

Междувременно до кмета Методи Чимев е адресирана и декларация от колектива в болницата, който също изразява пълна подкрепа към Жайгарова.  В декларацията се казва: "В името на стабилността на МБАЛ "Свети Иван Рилски" ЕООД, която е в резултат от работата и дейността на прокуриста Мария Иванова Жайгарова от последните две години, изразяваме нашата подкрепа към нейната работа. За този период болницата от тежко финансово състояние достигна до стабилност и устойчиво развитие във всички свои дейности. Болницата беше окомплектована с необходимата апаратура и необходимите специалисти, което повиши качеството на лечебно-диагностичния процес и даде възможност на населението на община Дупница да получава качествена медицинска услуга. Колективът на лечебното заведение вярва в нейната почтеност и коректност". Декларацията са подписали около 50 служители в общинската болница, уточняват от пресцентъра на кметството.