Прокуристът на болницата Мария Жайгарова обмисля оставка

Причината е снощният репортаж по Нова тв, уличил я в злоупотреба с евросредства
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Прокуристът на общинската болница Мария Жайгарова обмисля да подаде оставка. Решението си ще обяви до няколко дни, съобщи прдседателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Той е разговарял с Жайгарова тази сутрин по повод излъчения снощи репортаж по Нова тв, в който прокуристката е уличена в източване на европейски средства чрез сключване фиктивни договори. Става въпрос за проект, изпълняван от столичната болница „Св. Анна“, чийто административен директор е Мария Жайгарова.   

 

Пред журналисти Костадин Костадинов определи решението й за оставка като „огромно предизвикателство“, тъй като съветниците ще се изправят пред проблема да избират управител на общинската болница.

 

Много съм разочарован от тази история. Нито ще я защитавам, нито ще я обвинявам. Чух нейното мнение. Тя ми заяви решимост. Тя е добър професионалист и може да си намери работа, където пожелае. Днешния и утрешния ден тя ще реши какво да прави. Ако е вярно това, което беше представено, че е злоупотребила, ще загубим доверие към нея, това е ясно. Но ако е не е така, ами ако някой лъже? Не за първи път се случва да има грешни разследвания“, опита се да смекчи обстоятелствата Костадин Костадинов.