Даниела Борисова е новият председател на Екогласност в Дупница

Учредена е нова общинска структура на политическия клуб, като досегашната е закрита с мотива, че е компрометирана
Снимка: КАМЕРТОН

 

Политически клуб „Екогласност“ учреди днес нова общинска структура в Дупница. Това стана ясно на пресконференция днес с участието на националния лидер на партията Емил Георгиев. За общински председател е избрана Даниела Борисова, която на последните местни избори бе част от кандидатската листа за общински съветници на БСП. Както е известно, „Екогласност“ са партньори на социалистите в коалиция „БСП за България“. За секретар на новата местна структура в Дупница днес е избрана Красимира Тодорова, а за делегати на предстоящата отчетна конференция на партията  - Лилия Стоименова и Пламен Николов.

 

Емил Георгиев припомни, че организацията на „Екогласност“ в Дупница бе учредена през декември 2013 г. Според него обаче тя е компрометирана, тъй като не е успяла да изпълни мисията си, свързана с екологичните проблеми в района. Освен това предишното местно ръководство не се е съобразявало с решенията на националното управление на партията, затова се е стигнало до закриването на структурата, стана ясно от думите на Георгиев.

 

Новоизбраното ръководство на „Екогласност“ в Дупница даде заявка за по-активна дейност оттук нататък. Приоритетни проблеми, срещу които са решени да се борят, са проектът за депо за отпадъци в село Джерман, изгарянето на отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“ и проблемите с водоснабдяването в община Дупница.