Съдия Демиревски започна броенето на бюлетините от балотажа в Дупница

Двете страни по делото оспорват като неотговарящи на Изборния кодекс общо 34 бюлетини само от 5-та секция. Все още не е приключило броенето на бюлетините от 19-та и проверката на недействителните бюлетини, както и тези, с които е гласувано "Не подкрепям никого" от всички 73 изборни секции.

 

В Кюстендилския административен съд започна броенето на бюлетините от 5-та и 19-та изборни секции в община Дупница от балотажа на 3 ноември. Повторното ръчно преброяване извършва лично съдия Иван Демиревски - председател на съдебния състав по делото, образувано по жалба на кандидата за кмет и настоящ общински съветник Първан Дангов.

 

До този час приключи броенето на бюлетините от 5-та секция, която се намира в бившия Механотехникум. Страната на Дангов със защитниците си от кантората на Татяна Дончева оспорва като неотговарящи на изискванията на Изборния кодекс 30 от бюлетините, с които е гласувано за Методи Чимев в 5-та секция. А страната на Методи Чимев оспорва четири от бюлетините, с които е гласувано за Първан Дангов в същата секция, съобщи за „Камертон“ заместник-председателят на партия Българска социалдемокрация и представител на Движение „Заедно за промяна“ Радослав Радославов, който присъства в съдебната зала като страна в процеса. На делото присъстват още областният председател на БСП Станислав Павлов, общинският съветник от АБВ Георги Градевски и Крум Милев от ГЕРБ. Общинската избирателна комисия представлява председателят й Мария Чомакова.

 

В момента се извършва преброяването на бюлетините от 19-та секция, която се намира в ОУ „Неофит Рилски“. В хода на съдебното заседание предстои да бъдат проверени 298 недействителни бюлетини и още 395, с които е гласувано „Не подкрепям никого“, от всички 73 секции. Процесът продължава.