Съдът остави в ареста мъжа, отраднал кутия за дарения в Дупница

Извършителят е крадец рецидивист, освободен от затвора преди по-малко от месец
Снимка: tvn.bg (илюстративна)

Районният съд в Дупница взе най-тежката мярка за неотклонение - „задържане под стража”,  по отношение на 50-годишния Иван В., откраднал  кутия за дарения. Прокуратурата внесе искане с обвинение за престъпление по чл. 194, ал.1 от НК. Мъжът е обвинен в кражба на кутия за дарения от външен плот на павилион за закуски на жп гарата в Дупница, в която е имало 250 лв. Престъплението бе извършено на 30 октомври.

 

По делото са събрани  достатъчно гласни доказателства и може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението. То е разкрито чрез преглед на поставените камери на търговския имот и показанията на свидетел.

 

От справката за съдимост на Иван В. става ясно, че той е осъждан многократно за престъпления  против  собствеността. Обвиняемият е освободен от затвора три седмици преди да извърши кражбата, поради което деянието е извършено в условията  на рецидив. Това предполага налагане на извода, че обвиняемият ще извърши ново престъпление и може да се укрие, пише в мотивите на съдия Светла Пейчева.

 

Определението подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд - Кюстендил.