350 полицаи и жандармеристи пазят реда в изборния ден в областта

Снимка: izbori.bg

 

Изборният ден започна в нормална и в спокойна обстановка в Кюстендилска област. 350 полицаи и жандармеристи следят за реда днес, съобщиха от ОДМВР – Кюстендил.

 

От вчера до  9.00 ч днес са издадени две удостоверения на граждани, чиито документи са изгубени, повредени или с изтекъл срок на валидност, за да могат да упражнят правото си на глас. Създадена е организация и служители от сектор  „Български документи за самоличност“ – ОДМВР и в районните полицейски управления в областта  ще работят днес  до 19.30 часа. Те ще издават  удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок), за да могат да  упражнят  избирателните си права на гражданите.

 

От полицията припомнят, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

 

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

 

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден, уверяват от ОДМВР – Кюстендил.