Детският автор Виктор Мухарски гостува в НЧ „Христо Ботев“

Писателят представи своя книга пред децата от предучилищните групи на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Св. Климент Охридски“

 

Детският автор Виктор Мухарски представи книгата си „Малки рими за дечица любими“ пред децата от предучилищните групи на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ и СУ „Св. Климент Охридски“. Домакин на срещата бе читалище „Христо Ботев“.

 

Книгата предизвика голям интерес у бъдещите читатели, които без притеснение отговаряха на въпросите на писателя. Чрез обучителните стихотврения децата си припомниха много важни правила и задължения в семейството и обществото. Защо трябва да помагат у дома на своите родители, как е правилно да се пресича на улицата, защо да се пазят от електрическите контакти, да не се надвесват от прозорци и да си играят с огън бяха само част от въвеждащите въпроси към всяко едно от произведенията в книгата. Чрез римите децата научиха също така защо трябва да се засаждат дървета, да се хранят с плодове и зеленчуци, как да се грижат за животните и как да опазват природата. Всяко дете бе зарадвано с подарък книжка, която е разделена и на зони за оцветяване. За благодарност те поздравиха младия автор с песничка и стихотворение. Мухарски, който е и спортен журналист, сподели пред тях, че вече подготвя втора самостоятелна детска книга. Той обеща да бъде представена отново пред децата в читалището.

 

Срещата и за двете страни бе много поучителна и забавна. Надявам се по-често да се срещаме с млади хора като Виктор Мухарски. С малчуганите тепърва ще четем, оцветяваме и говорим по книжката“, каза секретарят на НЧ „Христо Ботев“ Калинка Миланова.