П. Дангов в Яхиново: Гледам спокойно хората в очите, защото като кмет нищо не откраднах

„Не ви обещаваме, че селото за два месеца навсякъде ще бъде асфалтирано и с нов водопровод, но ви обещаваме, че ще работим усилено това да се случи и няма да крадем“, каза пред жителите на Яхиново кандидатът на БСП за кмет на Дупница Първан Дангов. На срещата щабът на социалистите официално представи кандидата си за кмет на селото Божидар Кирилов, който обяви пред своите съселяни приоритетите в програмата си. В нея са заложени предимно благоустройствени проекти.

 

Отборът на БСП в уговорени мачове не играе. Тезата, че местните избори в община Дупница са предрешени в полза на статуквото е лъжлива“. Това заяви пред жителите на Яхиново кандидатът на БСП за кмет на Дупница Първан Дангов. На срещата щабът на социалистите официално представи кандидата си за кмет на селото Божидар Кирилов, който обяви пред своите съселяни приоритетите в програмата си. С яхинци се срещнаха още кандидатите за общински съветници Станислав Павлов, добре познатият им Бойко Христов, който е от село Яхиново и е на седмо място в листата, д-р Крум Дечев, Илиан Дойчев, Ивайло Петров, Габриела Златанчева, Димитър Кърнолски, Николай Иванов, Мария Иванова. Домакин и водещ на събитието бе почетният социалист, доайен в местната организация на БСП Николай Гогов.   

 

 

Гогов даде думата първо на кандидата за кмет на Яхиново Божидар Кирилов.  „Участието ми в изборите е предизвикателство и отговорност, но и залог за бъдещето на селото. Ще вложа всичките си сили и умения, за да може нашето село да стане хубаво, уредено и удобно за живеене, а моите съселяни да се чувстват ценени и защитени“, обеща Божидар Кирилов. „Може ли Яхиново, което е сред най-многолюдните в общината, но на едно от последните места по благоустройство, да се промени? Да, може и това зависи от всички нас и от кмета“, уверено заяви Кирилов.

 

 

Благоустройството е основен акцент в програмата му, като на първо място е подмяната на водопровода по проекта, който вече е изготвен със съдействието на депутата от БСП д-р Иван Ибришимов.  Ако спечели изборите, Божидар Кирилов ще работи и за редовно почистване на коритото на река Джубрена и изграждането на подпорни стени от двете страни на централния мост, подмяна на канализацията и включването й в градския колектор, изграждане на две спортни площадки в района на стадиона и училището, построяване на параклис над гробищния парк и на мост над реката, свързващ училището, черквата и детската градина,  създаване на доброволческа група за гасене на пожари и реакция при бедствия, поддръжка на паметника на Васил Левски. Друг основен приоритет на Божидар Кирилов ще бъде да проучи какви възможности има по европейските фондове за развитие на малките населени места.

 

Не ви обещаваме, че селото за два месеца навсякъде ще бъде асфалтирано и с нов водопровод, но ви обещаваме, че ще работим усилено това да се случи и няма да крадем“, заяви от своя страна кандидадът за кмет на община Дупница Първан Дангов. „Много са скептиците, които казват, че изборът е предредрешен, че досегашният кмет Софка Скоклева отново ще спечели, защото е подкрепена от ГЕРБ и е сговорчива с всички. Божидар Кирилов пък бил млад и неопитен. Искам да кажа категорично да не вярвате в такива неща. Да, Божидар е млад и няма опит в местната власт, но той има едно голямо предимство - на него му се работи и е доказал това пред вас с успехите си в професионален и личен план. Не се съмнявам, че ако бъде избран, ще се справи и Яхиново ще се гордее с него. Казват същото и за Дупница. Предвид  факта, че ГЕРБ управляват вече 8 години, имали достатъчно направени неща, с които могат да се покажат, имат технологията, не само в Дупница, но и в национален мащаб, да манипулират изборите и едва ли не и за община Дупница изборът бил предрешен. Само че отборът на БСП в уговорени мачове не играе. Нещо повече - разпространяват се слухове, че едва ли не в нашия щаб всеки дърпа за себе си, единият играл в друг отбор, пък едно време било така или иначе... Досега било, каквото било. За всеки човек могат да се кажат и добри, и лоши неща, включително и за мен. Говорят,  че като кмет едно време не съм бил направил нищо, нищо не било построено...Аз ще кажа друго -  нищо не беше откраднато! И затова мога да вървя спокойно по улиците, да гледам хората в очите и да се здрависам с всеки, без да ме е срам и да ме сочат с пръст, че съм откраднал нещо“, заяви Първан Дангов. 

 

 

Бившият градоначалник и екипът му припомниха, че в неговия кметски мандат 2003-2007 г. беше изплатен общински заем в размер на 1 320 000 лв., изтеглен от управляващите преди него, довършен бе пътен възел „Байкал“,  структуриран бе отдел „Евроинтеграция“, чрез който бяха осъществени редица проекти по предприсъединителните програми на ЕС, спечелен бе проектът за благоустрояването на парк „Рила“, подготвени бяха и проектите за ремонтите в училищата (последните два изпълнявани през следващия мандат), възстановен бе плувния басейн в ОУ „Св. Климент Охридски“ и др.  

 

Затова ние се изправяме гордо пред вас като честни и отговорни хора, на които всеки може да се довери. Да, ние не обещаваме Яхиново за два месеца да бъде преасфалтирано и с нови водопроводи. Това е нереалистино. Но обещаваме, че ще работим това да се случи и да не крадем, за да не станават хората по-бедни. Защото в България през последните 10 години бедните станаха още по-бедни, а богатите -  още по-богати“, завърши обръщението си към яхинци Първан Дангов.

 

Приносът на Първан Дангов за подготовката и спечелването на проекти, изпълнявани през следващия мандат на кмета Атанас Янев, подчерта по време на срещата и Станислав Павлов, водач на кандидатската листа за съветници на БСП. „Това са обичайни неща в управлението. И Бойко Борисов прави магистрали, но проектите за тях са заложени и изготвени от премиерите преди него“, посочи Павлов.  „Първан каза много верни неща, но това, което искам отново да почертая е, че той беше известен като честен кмет и като кметът, който направи проектите, за да може следващите да продължат и да изпълняват. Първан е честният, справедливият, достойният кмет. Затова  мотото на кампанията ни е  „За справедливост и промяна“. Защото най отива на Първан справедливостта и честността, а промяната носим всички ние заедно, които сме с него. А когато имаме и всички вас, които сте в тази зала, няма как да не спечелим“, заяви Станислав Павлов.

 

 

След официалната презентация разговорите с жителите на Яхиново продължиха в неформална обстановка. Хората имаха възможност да споделят проблемите на селото си в личен разговор с кандидатите за местна власт от БСП, които са под номер 56 в интегралната бюлетина.

 


КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ СА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!