ОДТ „Невена Коканова“ излиза с нова пиеса за празника на Дупница

Премиерата на „Ъндърграунд“ по Христо Бойчев е на 17 октомври. Честванията на празника на града започват на 14 октомври и ще завършат на Отчовден с откриването на Международния хоров фестивал и спектакъл на Ансамбъл „Чинари“.
Снимка: КАМЕРТОН (архив)

 

Общинският драматичен театър "Невена Коканова" репетира пиесата „Ъндърграунд“ на един от най-поставяните у нас и зад граница съвременни български драматурзи Христо Бойчев. Режисьор на постановката е художественият ръководител на театъра Славчо Пеев, музиката е на Юри Ступел, сценографията – на Георги Славков.

 

След кратко отсъствие от дупнишката сцена в новата пиеса на театъра местната публика отново ще види актьора Иван Иванов. Останалите роли са поверени на Анастасия Левордашка, Виктория Янева, Петко Каменов и гост-актьора Ивайло Калоянчев.

 

По традиция премиерното представление на първата за сезона нова постановка на ОДТ „Невена Коканова“ ще бъде част от програмата за празника на Дупница, който отбелязваме в Деня на св. Иван Рилски – 19 октомври. Пиесата ще бъде поставена два дни по-рано – на 17 октомври от 19.00 часа.   

 

Честванията на празника на Дупница ще започнат от 14 октомври с изложба в „Околийската къща“ на Иван Димитров и Андрей Йорданов, озаглавена „Пир за душата“. На следващия ден на площад „Свобода“ ще прожектират филма „Лошо момиче“ (2019г.) – режисьорски дебют на Мариан Вълев („Под приктитие“). На 16 октомври „Дупница пее и танцува“ с местните самодейни състави. На 18 октомври във фоайето на общинска администрация ще бъде открита изложбата с рисунки от ученическия конкурс „Моят свят в моя град“. Същия ден ще се проведе юбилейният концерт на Ансамбъл „Актавис“ и ДЮФА „Дани“, за който вече писахме.

 

На Отчовден честването на празника на града ще започне в 11.00 часа с тържествен водосвет на площад „Свобода“. Час по-късно концерт ще изнесат децата от дупнишките детски градини и училища.

 

В 18.00 часа в салона на театъра ще бъде открит Международният фестивал на Мъжките хорове „Свети Иван Рилски“, а от 19.00 часа на централния площад излизат Ансамбъл „Чинари“ с концерт-спектакъла „Ние, българите“.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.