Цяла седмица активен спорт и забавления в СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“

Ученици, учители и родители се включиха в Европейската седмица на спорта, която премина под мотото „Бъди активен“
Снимки: СЕУ "Св. Паисий Хилендарски"

 

Под мотото „Бъди активен“ премина изминалата седмица за учениците от СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Дупница. Децата и младежите учиха, твориха, забавляваха се и спортуваха в рамките на Европейската седмица на спорта - инициатива, в която училището се включва за пета поредна година.

 

Разнообразни бяха спортните мероприятия, които обединиха всички ученици, учители и родители. Проведоха се щафетни игри, турнири по волейбол, баскетбол, футбол и лека атлетика. На финала бе организирано състезание по безопасно управление на велосипеди. Освен да спортуват децата обичат да танцуват и показаха завидни умения по модерни и хип-хоп танци.

 

Учениците ни имаха възможността да бъдат активни, без значение от възрастта, пола, физическите възможности и социалния статус. Информираха се за ползите от физическата активност; включиха се в дейности по програмата „Училища за здраве в Европа“, тъй като СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ е едно от 20-те училища, утвърждаващи здраве в България“, разказаха за инициативата от езиковото училище.

 

Европейската седмица на физическата активност и спорта е част от кампанията NowWeMOVE на Международната асоциация за спорт и култура (ISCA). Сдружение BG Бъди активен е национален координатор на Европейската седмица на физическата активност и спорта - MOVE Week в България.