Вергил Кацов оглави листата на ЗНС, Бистра Стойкова – на ДБГ

Земеделски народен съюз, Движение „България на гражданите“ и Партия на зелените са сред участниците в местните избори, които не издигат кандидати за кмет
Вергил Кацов, снимка: Фейсбук

 

Бизнесменът Вергил Кацов оглави листата на Местната коалиция „Земеделски народен съюз“( ССД и Движение „Гергьовден“). Политическата формация, която имаше опозиционно поведение в Общинския съвет на Дупница през изтеклия управленски мандат, регистрира в ОИК 19 кандидати за следващия местен парламент. На второ място в листата на ЗНС е треньорът по таекуондо Христо Михалчев, който досега беше общински съветник от Реформаторския блок заедно със Славчо Павлов, който пък, както вече писахме, се появи в листата на ГЕРБ. След Михалчев стои името на икономиста Евгения Маврова, която е участвала в няколко поредни кампании на ЗНС, но за първи път е на предна позиция в листата.

 

В нея място намира и досегашният съветник от местната коалиция Ивайло Шаламанов, а най-активният им съветник д-р Лорета Николова е на последната 19-та позиция по нейно лично желание.  В листата на ЗНС са и Силвия Тодорова, която едновременно с това е и кандидат за кмет на село Червен брег, и подложената в последните два месеца на жесток психически тормоз Мариана Димитрова, която въпреки това се кандидатира за четвърти мандат на кметския пост в село Крайници. „Постарали сме се в листата ни да бъдат свободни, независими и успешни хора, това бе основният ни критерий“, коментира пред „Камертон“ Вергил Кацов.

 

Бистра Стойкова, снимка: КАМЕРТОН

 

Движение „България на гражданите“ (ДБГ)  регистрира в ОИК - Дупница своя самостоятелна листа с кандидати за местния парламент. Очаквано тя е оглавена от директора на ОУ „Неофит Рилски“ Бистра Стойкова. която миналата година бе избрана за общински председател на ДБГ в Дупница.  Стойкова е следвана от бившия кметски наместник на село Крайни дол Бойко Соколов. В листата намират място още бившият главен библиотекар на библиотеката при читалище „Зора“ Снежана Дикова и образователният експерт  Моника Николова – Лазарова.  В листата на ДБГ са включени седем кандидати за общински съветници.

 

Досегашният заместник-председател на Общинския съвет Йонко Гергов отново е кандидат за властта. Той оглавява листата на Партия на зелените. След него са Георги Вакъвчиев, Олег Георгиев, Цветелина Миланова, Николай Панев. Партия на зелените предлагат 29 свои кандидати за следващия местен парламент.  

 

Български демократичен център регистрира листа с 23-ма кандидати за общински съветници. Водач е Венелин Иванов, следван от Павел Коларски, Тодор Василев, Георги Начков, Антоанела Балтаджиева. Емилиян Георгиев, Даниел Бойчев и други.

 

ЗНС, ДБГ,  Партия на зелените, БДЦ не издигат кандидати за кмет на Дупница.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.