Погром в дома на кметицата на Крайници след като отказа да се подчини на заплахите

Цялата къща на Мариана Димитрова е надраскана с червена бяла боя, а цветя, дървета, други растения и градинската мебел в двора й са изпочупени

 

След като двете заплашителни писма не успяха да принудят кметицата на Крайници да се откаже от кандидатурата си за следващ мандат, анонимните лица пристъпиха към драстични действия. Мариана Димитрова, която живее сама, тази сутрин намери двора си в разруха, а къщата й цялата е надраскана с червена блажна боя. Гледката е зловеща, защото извършителите очевидно са целели напръсканото и надрасканото с боя да прилича на кръв. Дървета, цветя, градинска мебел са изпочупени и разхвърляни.

 

 

Посегателството е извършено през нощта. Димитрова не е чула нищо, но извършителите са действали продължително време. Някои от растенията са рязани с трион. Едно от дърветата е 25-годишно, не е имало друг начин да го счупят освен с инструмент. Някои от драскотините с боя са на три метра височина. Вероятно не е бил само един човек.  

 

 

В момента в къщата на Мариана Димитрова има криминалисти, които извършват оглед и разпити. Но двата случая на заплахи чрез анонимни писма и погромът в дома й от тази нощ не са оповестени в редовния полицейски бюлетин. Самата Димитрова е много уплашена и засега не желае да разговаря с журналисти.

 

 

Така се правят избори в Дупница... така осъмна дворът на кмета на с.Крайници Мариана Димитрова, която живее сама в къщи. Годината е 2019, а страшно напомня на 90-те години на миналия век!“, написа  във Фейсбук Вергил Кацов – лидер на Земеделски народен съюз, формацията, която за четвърти път издига успешната кандидатура на кметицата на село Крайници.

 

След като Мариана Димитрова публично отказа да се подчини на заплахите в анонимните писма да не се кандидатира отново за кмет, реакцията беше светкавична. Не знам какво да кажа. Няма как да защитя хората си. Мислех си, че днес публичността ни пази, а става точно обратното“, потресен е Вергил Кацов.

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.