96 първокласници посрещна езиковото училище в Дупница

"Уважаеми ученици, учете, дерзайте, участвайте в конкурси и състезания и успявайте", каза в поздравителното си слово по случай празничния Първи учебен ден директорът Виолета Инкьова
Снимки: КАМЕРТОН

 

С издигане на националния флаг под звуците на химна на Република България и посрещане на училищното знаме бе открита новата учебна година в най-голямото училище в Дупница „Св. Паисий Хилендарски“. Днешният Първи учебен ден за колектива и учениците там бе особено тържествен, тъй като от 15 септември със заповед на просветния министър учебното заведение вече официално е езиково. Това подчерта и в празничното си слово директорът Виолета Инкьова.

 

 

 

От 15 септември тази година нашето училище вече е средно езиково училище и това е логично, защото ние се стремим да отговорим на съвременните изисквания учениците да владеят чужди езици, за да имат отворени врати към света“, каза Инкьова и продължа с поздрав към всички присъстващи:  „Уважаеми учители, бъдете много здрави и търпеливи, за да успеете да извадите уникалното от всяко дете и да предадете своите знания. Драги родители, благодаря за доверието към нашето училище. Бъдете наши партньори. Без вас трудно ще се справим. Уважаеми ученици, учете, дерзайте, участвайте в конкурси и състезания, за да имате успехи“. Поздравително слово произнесоха още кметът Методи Чимев и началникът на РУО - Кюстендил Мая Стойчева.

 

 

Първи учебен ден, както винаги, бе най-вълнуващ за  пъвокласниците. Училищния звънец в двора на СЕУ „Св. Паисий Хилендарски“ за първи път чуха 96 ученици. За първи път прага на училище пристъпиха и 15 деца от групата за предучилищна подготовка. За най-малките бе най-забавна и интересна музикално-поетичната програма, подготвена и изнесена от учениците от училищната вокална група с ръководител Нели Василиева. Много усмивки за децата и техните родители донесоха и пуснатите от първокласниците десетки балони в небето.

 

 

 

 

Екипът на "Камертон" пожелава успешна година на всички ученици и учители, а на първокласниците - с много търпение и воля, но и с вяра, надежда, любов и мъдрост да вървят по пътя на знанието! На добър час!

 


Последвайте страницата на КАМЕРТОН във Фейсбук.