Отново смърт на пътя, жертвата е 29-годишен моторист

Две тежки катастрофи са станали вчера в Кюстендилска област. Тази на пътя Кюстендил – София е завършила със смъртта на млад мъж, а при другото произшествие, станало в Кочериново, са пострадали двама души – водач и пътник в такси.

 

29-годишен моторист от село Жабокрът е починал при катастрофа на пътя Кюстендил - София. Младият мъж е управлявал мотоциклет „Хонда“, загубил е контрол над него и при падането тялото му се е ударило в насрещно движещ се лек автомобил „Форд“. Инцидентът е възникнал  при отклонението за с. Жабокрът.

 

Лекият автомобил е управляван от 62-годишен водач. Тестът му за употреба на алкохол е отрицателен. Пристигналият на място медицински екип е констатирал смъртта на мотоциклетиста, тялото е закарано за аутопсия в кюстендилската болница. 

 

Вчера е станала още една катастрофа. В Кочериново са се сблъскали таксиметров автомобил „Опел“, управляван от 65-годишен мъж от Благоевград, и  „Мерцедес“, управляван от 24-годишен мъж от Кочериново.  При произшествието са пострадал водачът на таксито. Със счупени ребра и други наранявания е настанен в отделението за реанимация на благоевградската болница. Пътникът в таксито, 75-годишен мъж, е настанен в отделението по травматология със счупен таз. 

 

Обстоятелствата, при които са станали двете катастрофи, се изясняват в досъдебни производства, образувани в полицейските управления на Кюстендил и Рила.