С Движение „Аз съм Дупница“ Пламен Соколов отново иска властта в Дупница

Новият политически проект, който ще работи в предизборната кампания на принципа „всички срещу ГЕРБ“, до момента са разписали шест партии. „Парите не ни интересуват, в центъра поставяме човека“, обяви д-р Соколов в първата си политическа реч като кандидат за кмет на Дупница и в типични си стил прочете хартата на оглавеното от него Движение, представляваща поема, посветена на най-важните човешки ценности.
Снимки: Камертон

 

Независимият общински съветник и бивш градоначалник на Дупница д-р Пламен Соколов  днес официално обяви кандидатурата си за кметския пост. Заедно със своите съмишленици, обединени в Движение „Аз съм Дупница“, той представи новия политически проект, в който се впуска. До Пламен Соколов застанаха местният лидер на Българска социалдемокрация Радослав Радославов, председателят на ВМРО – Дупница Красимир Велиновски, Иван Монов от БДС – Радикали, Любка Велинова от Атака, Йордан Василев от БЗНС, Емилия Димитрова от Обединена социалдемокрация. Това са партиите, които до момента са подписали коалиционното споразумение за общо участие на местните избори през есента, като Пламен Соколов очаква към тях да се присъединят и други партийни и граждански организации. Движението приема съмишленици от целия политически спектър на принципа „всички срещу ГЕРБ“. „Ние сме алтернативата на ГЕРБ в Дупница“, заяви д-р Соколов.

 

 

Логото на Движението представлява изображение на „дървото на живота“. „На това дърво на живота, което е нашата Дупница, апелът ни е всеки един наш съгражданин да се олицетвори с името на нашата организация. Всеки един да се почувства, че той е Дупница, че от него зависят нещата, че той е в центъра на събитията. Нашата идея е да поставим човека в центъра, не парите. Парите не ни интересуват. Парите ще дойдат от само себе си. Важни за нас са човекът и човешките отношения. Поставяме си за цел да копираме историята, защото Дупница има минало, с което може да се гордее, но не и настояще. Искаме бъдещето на Дупница да не бъде като настоящето“, посочи в речта си Пламен Соколов.

 

Движението има и своя харта, която е написана във вид на поема, посветена на важни човешки ценности като семейството, и вярата. Поемата апелира и към увереност в собствените сили на човека за осъществяване на мечти. Автор на стихотворната харта е съпругата на Соколов д-р Кармелита Кацарска, която по думите му е негов имиджмейкър.

 

В прагматичен план Пламен Соколов заяви, че като кмет няма да прави безмислени инвестиции в града, както това според него се случва в момента. На първо място той обеща да има дългосрочна визия за управление, каквато липсва на сегашните управляващи. Приоритет за него и движението ще бъдат също така общинската болница и образованието. „С нас са лекарският и учителският елит, както и управителите на всички най-големи предприятия в общината. При нас и много млади хора. Имаме много съмишленици в селата“, похвали се Соколов.  

 

 

Движение „Аз съм Дупница“ си поставя за цел икономическия просперитет на общината, посочи от своя страна и социалдемократът Радослав Радославов. "Искаме да върнем града в икономически оборот. Дупница не може да бъде периферен град, не може да бъде туристически град или да го свързват с разни други услуги. Дупница винаги е бил естествен икономически, социален и културен център. За да го възродим обаче, трябва да вземем политическата власт. И основата на нашето движение са ценностите, семейните – рода и семейството. Тук сме хора, чиито деди, техните кости са тук. Тук сме се родили и тук ще умрем. Затова ни боли за Дупница. Затова няма да се опитваме, а ще влезем във властта. Нашата генерация трябва да изпълни своя дълг“, обобщи Радослав Радославов.  

 

В момента членската маса на Движение „Аз съм Дупница“ наброява около 350 души, а целта им е да достигнат 4000. Активната си предизборна кампания ще стартират през месец септември.