Удари последният училищен звънец за зрелостниците в Дупница

Випуск 2019 изпратиха тържествено всички средни училища
Снимки: Камертон

 

Последният училищен звънец чуха днес зрелостниците в Дупница. Випуск 2019 изпратиха тържествено всички средни училища. До 12 броиха 359 младежи, за които свърши междучасието на живота и започва истинският житейски час. Както винаги, тържествата по случай завършването на училище преминаха навсякъде с много емоции, сълзи, смях, размяна на благодарствени слова, пожелания за успехи, цветя...

 

Общинският драматичен театър „Невена Коканова“ домакинства на тържествените изпращания на зрелостниците на ПГ „Христо Ботев“ и ПГ по облекло и стопанско управление. Както при всички учебни заведения, празникът започна с химна на Република България и церемония по приемане и предавене знамето на училището. Приветствени слова произнесоха директорите на гимназиите.

 

 

Най-нестандартни отново бяха зрелостниците от ПГ „Христо Ботев“. По традиция, пред родители, учители и съученици, те смело показаха най-големите си щуротии, които са извършили през годините назад в училище и извън него. Същите учениците старателно са заснемали и оформили във видео колажи, които днес прожектираха в салона на театъра.   

 

 

 

Преди това те отправиха благодарствени слова към своите учители. В тях те оценяват уроците по английски език като тръмплин за бъдещи пътешествия „като милионери, пътуващи с частни самолети“. Милионите пък ще спечелят със знанията си по информатика и информационни технологии, а ще знаят как да ги управляват благодарение на часовете по математика и финанси. Гимназистите са убедени още, че ще имат свои звезди на Алеята на славата заради наученото от преподавателите им по музика, изобразително изкуство, спорт. Вярват, че учителите по философия са им дали важни уроци за духовното развитие.

 

 

Зрелостниците от ПГ по облекло и стопанско управление също отправиха благодарствени слова към своите преподаватели и всички останали служители в училището. Те помолиха учителите си за прошка и им благодариха за положените усилия през годините. В знак на уважение и признателност им подариха букети от червени рози.

 

 

 

 

Преди това учениците представиха програма, посветена на Деня на българската писменост и култура. В празника на зрелостниците се включиха със свои изпълнения танцьорите от „Денс машийн“ и Ивайла Кръстева от ВС „АртПоп". 

 


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.