ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ чества патронния си празник

В празничния ден бяха наградени най-успешните възпитаници на училището
Снимки: Камертон

 

С издигане на националния флаг под звуците на химна на България и посрещане на училищното знаме започна честването на патронния празник в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Със специално слово поздрав към учениците и учителите отправи директорът Райко Ангелов:

 

11 май е денят, в който всеки българин може да каже, че е горд потомък на нацията, заемаща своето място в историята на Европа. Вечният химн на светите братя отново ни зове да бъдем заедно. Песента, която ни съпътства в майския ден, е нашият поклон пред безсмъртното дело на Учителите. Денят на Светите братя ни дава уникалния шанс да сме различни с „книжовността, таз сила нова, съдбата си да променим“. Каквото е днес училището, такова ще е и бъдещето ни. Честит празник!“.

 

В празничния ден Райко Ангелов връчи грамоти на всички успешно изявили се ученици. 19 възпитаници на училището бяха наградени за отличен успех, толерантност и отговорност, участие в олимпиади, конкурси, спортни състезания и пр. Това са Деница Георгиева, Ния Маркова, Симона Тевекелийска, Йоана Спасова, Божидар Бодуров (2 грамоти), Борис Богословов (2 грамоти), Юлия Николова (2 грамоти), Венцислав Аничин, Габриела Вучкова, Владислав Симеонов, Антоан Георгиев, Иван Рибарски, Кристиян Костадинов, Габриела Славева, Анджелина Казакова, Милена Петрова, Иван Кметски, Владимир Запрянов, Микеле Теничев.

 

Специални награди получиха учениците Божидар Бодуров и Микеле Теничев за участие в литературен конкурс „Гората разказва“, организиран от РИОСВ-Перник. Отличничка №1 пък е Ния Маркова. По традиция за постигнати най-високи резултати тя бе наградена с часовник.

 

След официалните церемонии започна богата и пъстра празнична програма, която бе подготвена от ученици от всички класове със съдействието на преподавателите по музика и български език и литература Антоанета Чочова и Юлия Чорапинова. Децата представиха рецитал от песни, стихове и танци, посветени на техните патрони - Светите братя, на книжовността, силата на словото и духовното развитие на нацията. В програмата се включиха и малките грации от клуба по художествена гимнастика на Радмила Христова. Атрактивен бе и финалът с танц на ученички, които са част от „Денс машийн“. В ролята на водещи влязоха шестокласниците Юлия Николова и Сашко Николов.