На 24 май са дефилетата на абитуриентите в Дупница

Средно образование завършват 359 младежи и баловете на всички ще се проведат в Деня на славянската писменост и културата
Снимка: csw.bg

 

На 24 май ще се проведат абитуриентските балове на всички училища в Дупница. Това е стана ясно след среща на директорите на средните учебни заведения с представители на  полицията и Община Дупница, съобщиха от пресцентъра на кметството. Целта на срещата е била организацията на дефилетата на абитуриентите и мерките за сигурност и движение по пътищата в този ден.

 

359 са зрелостниците, които тази година завършват средното си образование в Дупница. Всички ще дефилират на площад „Свобода“ в Деня на славянската писменост и културата. Най-много - 5 паралелки с общо 130 ученици, са завършващите ПГ "Христо Ботев". Те ще излязат на сцената на Майските празници на културата в 15. 45 часа. Веднага след тях - 16,20 часа, ще бъде дефилето на ПГ по облекло и стопанско управление, което завършват 48 абитуриенти в две паралелки. Също с по две паралелки са СУ "Св. Паисий Хилендарски" (45 ученици) и ПГ по хранително-вкусови и химични технологии (48 ученици). Дефилетата им  започват съответно от 17.30 часа и 17.45 часа. Последни пред дупничани ще дефилират 74-те зрелостници от ПГ "Акад. С. П. Корольов". Тяхното представяне започва в 19,30 часа.

 

За да не се получава хаос с движението по главните улици, ще се ползват два пункта за автомобилите - пред Спортната зала и главната улица под Гимназия "Христо Ботев", уточняват от общинския пресцентър.