Елена Йончева в Дупница: С евроизборите започва пропадането на мафиотското управление на ГЕРБ. Ние ще бием!

„БСП за България“ започна предизборната си кампания за евровота от Дупница
Снимки: Камертон

 

"У нас проблемът е не корупцията, а грабежът". Това заяви при посещение в Дупница Елена Йончева - водач на листата на БСП за европейските избори. В България 22%, една четвърт от БВП, или 11 млрд. евро годишно, се губят в резултат на корупцията, мотивира се с конкретни цифри Йончева, като подчерта, че това не са твърдения на БСП или опозицията, а на доклад на ЕС, изготвен от Европейския изследователски център с данни на Световната банка.

 

Това не е корупция. Това е голямото ограбване на България. И не става въпрос само за кражбата на европейски средства, а за всичко, което България губи в резултат на лошото управление – сива икономика, организирана престъпност... След това се чудим защо нашите заплати и пенсии са унизителни, защо всеки втори българин между 20 и 39 години напуска държавата, защо сме изправени пред демографска криза. Но криза е доста дипломатично казано за това, което се случва в България. След 10 години 60% от територията на България ще се превърне в демографска пустиня, ако не спрем тази тенденция. А ние можем да я спрем, защото все още в България са останали умни хора с активна гражданска позиция. Европа също ще ни помогне, но само ако има кой да бие камбаната в ЕП. Затова мислим, че тези избори са много важни. Те не са избори само за Европейски парламент. Те са избори за България“, каза Елена Йончева пред десетки свои привърженици и съмишленици на БСП в Дупница, които бурно я аплодираха.

 

 

Елена Йончева е убедена в победата на БСП. „С тези избори ще започне пропадането на ГЕРБ. Ние ще ги отстраним от власт, а настоящото управление е мафиотско управление. Това е срастване на организираната престъпност и държавата. Добрата новина е, че левицата ще бие на евровота. Но важното е не само левицата да спечели, но и всеки от нас, всеки българин и България“, завърши обръщението си към дупничани водачката на листата на БСП. 

 

На срещата в Дупница бяха представени и шестият в листата на социалистите Иван Кръстев и Емил Георгиев на 15-ата позиция. С присъстващите разговаряха още областният лидер на БСП Станислав Павлов, депутатът д-р Иван Ибришимов и столичният председател на социалистите Калоян Паргов. 

 

Потърсих в целия медиен шум посланията на ГЕРБ и не ги открих. Те говорят единствено за БСП. Разбирам ги, че са уплашени, разбирам ги, че ги е страх. Уплаши ги тази жена – Елена Йончева. Тя уплаши силоваците с бухалките“, заяви Иван Кръстев, с което предизвика нови бурни аплодисменти за Йончева.

 

Със срещата в Дупница започна предизборната кампания на „БСП за България“ за европейските избори. Социалистите се явяват на евровота под №18 в бюлетината.

 

 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления.  

 


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.