С тържествена първа копка започва ремонтът на пътя Дупница – Самоков

Извоюваната с редица граждански протести рехабилитация на опасната пътна отсечка ще започне с официална церемония утре. На нея ще присъстват редица представители на местната и централната власт.

 

Утре – 17 април, започва ремонтът на 32,5 км от второкласния път II-62 Дупница - Клисура – Самоков, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“. Отсечката свързва ГКПП „Гюешево“ с АМ „Струма“, с път I-1 София - Благоевград и АМ „Тракия“. Началото на ремонтните дейности, които бяха извоювани от гражданите в Самоков с редица протести, ще бъде дадено с тържествена първа копка.  Церемонията ще се проведе на ул. „Самоковско шосе“ в Дупница и на нея ще присъстват председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ Георги Терзийски, народни представители, кметове, представители на строителя, на надзора и други.

 

Отсечката е разделена на два лота -  27 и 28. Строителните дейности на лот 27, с дължина 16,8 км, ще бъдат изпълнени от „ОБЕДИНЕНИЕ КЛИСУРА 2017“, с участници: „РАСТЕР-ЮГ“ ООД и „АВТОМАГИСТРАЛИ-ЧЕРНО МОРЕ“ АД. Стойността на договора е 10 707 816,14 лв. с ДДС. Строителният надзор ще осъществява „ТРАНСКОНСУЛТ-БГ“ ООД. Техният договор е 302 760 лв. с ДДС. Авторският надзор е от „ИЛИЯ БУРДА“ ЕООД и е за 17 988 лв. с ДДС.

 

Изпълнител на строително-монтажните работи на лот 28, който е 15,7 км, е дружеството „ПЪТ ДУПНИЦА - САМОКОВ“ ДЗЗД, в което са: „ГАЛЧЕВ ИНЖЕНЕРИНГ“ ЕООД и „ФАРМВИЛ“ ЕАД. Договорът им е за 15 442 154,24 лв. с ДДС. Строителният надзор е възложен на ОБЕДИНЕНИЕ „НАДЗОР РЕГИОНИ“, в което са: „СТРОЛ-1000“ АД и „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД. Договорът им е 296 400 лв. с ДДС. Авторският надзор е от „ИЛИЯ БУРДА“ ЕООД и е за 17 988 лв. с ДДС.

 


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.