Общината търси фирма за полагане на неизтриваема пътна маркировка

Сигнализацията по главните улици в Дупница ще бъде като тази по магистралите - с дълготрайна маркировъчна боя тип пластик, съобщиха от кметството.
Снимка: Камертон (архив)

 

Въпреки че разполага със собствена машина за полагане на хоризонтална пътна маркировка, Община Дупница отново търси външен изпълнител за тази дейност. Това става ясно от обява за пазарна консултация, като се планира обновяване и на вертикалната пътна сигнализация.

 

От пресцентъра на кметството обясниха, че причината е в намерението за полагане на неизтриваема маркировка по главните улици в Дупница. Става въпрос за 6000 кв. м. площ, за които се търси дълготрайна маркировъчна боя тип пластик, каквато се полага на магистралите и на пешеходните пътеки. С общинската машина ще се обслужват междуградските пътища, улиците в селата, второстепенните в града, както и "синята зона", подчертаха още от пресцентъра.

 

От техническите спецификации в обявата става ясно, че намеренията са за полагане на маркировка не само с дълготрайна маркировъчна боя тип пластик, но и с акрилатна боя (бяла и червена) без светлоотразителни перли и същата със светлоотразителни перли. Записаната прогнозна квадратура за полагане на хоризонтална пътна маркировка е 7600 кв.м.

 

Припомняме, Община Дупница преди около две години купи собствена машина за полагане на пътната маркировка. Целта бе едновременно да се спестят финансови средства и да се подобри качеството на сигнализацията. Има ли икономия не е ясно, но относно качеството отново има оплаквания от страна на водачи.

 


Последвайте страницата на "Камертон" във Фейсбук.