Панагюрският музей гостува в Дупница с изложба на Манол Панчовски

Гостуването на Исторически музей "Панагюрище" в изложбена зала "Околийската къща" стана традиция през последните три години
Жената е сред вечните теми в творчеството на Манол Панчовски

 

Исторически музей „Панагюрище“ за трети път ще гостува в Дупница. Този път музеят ще представи в зала „Околийската къща“ изложба на Манол Панчовски.

 

В творбите на художника са включени елементи на живопис, сюрреализъм със сецесионизъм. Сред вечните теми в неговите картини е жената. Женската красота той представя по нежен и лиричен начин.

 

Манол Панчовски е завършил художественото училище в столицата. После става част от ателието на младите художници към Съюза на българските художници, а десет години по-късно е вписан и в секция „Живопис“.

 

Историческият музей „Панагюрище“ гостува в зала „Околийската къща“ за трета поредна година. През 2017 година показа на дупнишката публика творби на известни български художници от своя художествен фонд, а през 2018 година подреди платна на Олга Брадистилова.

 

Изложбата на Манол Панчовски ще бъде открита на 13 март от 17.30 часа и ще остане подредена в Околийската къща до 5 април.