За нас

Защо нарекохме новия електронен вестник на Дупница „Камертон“ (kamerton.news)?

 

Знаете, че в буквалния смисъл камертонът е музикален уред, който служи за установяване на абсолютната височина на музикалния тон, както и за даване на тон за песен. Подобно на този малък инструмент нашият екип ще търси, установява и разпространява абсолютната истина по всички теми, за които пише и по всички проблеми на местната общност в Дупница и региона.

 

В преносен смисъл думата „камертон“  означава  „което определя общото настроение, общия тон“.  Ние обаче нямаме амбиция да бъдем сами по себе си тези, които да задават тона на обществения живот и общественото съзнание. Известно е, че за да издаде образцов звук, камертонът е необходимо да бъде ударен с твърд предмет. Е, ние се надяваме този твърд предмет да бъдете вие, нашите читатели и гражданите на община Дупница и региона, а електронният вестник „Камертон“  (kamerton.news) да бъде довереният (и разбира се, не пасивен) посредник на вашия глас.

 

Предимство за нас ще имат темите, свързани с развитието и интересите на гражданското общество. Сред приоритетите ни ще бъдат още социалните теми и културата. На нашите страници често ще се връщаме към миналото и предците ни, но на фокус ще поставим и нашето бъдеще - децата и младежите.

 

Мисията на „Камертон“ е връщането на журналистиката към естествената й обществена роля, а голямата ни амбиция е създаването на медийна платформа, която превръща гласът на гражданите в реален обществен фактор.

 


Създател, собственик и редактор на „Камертон“ (kamerton.news) е журналистът Румиана Кишкина.  

 


Съдържанието на „Камертон“  е защитено от Закона за авторското право. При използването на съдържание от изданието, задължително цитирайте „Камертон“ и поставяйте линк към публикацията.